Prajitura cu gratii

de Denissa in Prajituri, 17 Ian 2013 | 6512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT -
  • 210 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 320 gr faina
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr nuci macinate
  • coaja si zeama de la 1/2 lamaie
  • 4 albusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gratii:

Aluatul

Se freaca faina cu untul adaugand rand pe rand si celelalte ingrediente.

Aluatul obtinut se da la rece 1 ora si apoi se imparte in 2 parti egale.

Umplutura

Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja si zeama de lamaie precum si nuca macinata.

Separat albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza usor in compozitia cu nuca.

Din jumatate de aluat se intinde o foaie care se aseaza in tava presarata cu faina. Deasupra se toarna umplutura cu nuca.

Din aluatul ramas se fac suluri subtiri care se aseaza peste umplutura sub forma de gratii.

Se coace in cuptorul preincalzit circa 20-25  de minute la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gratii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Chinezoaica